Matt Sleeps lanceert eigen schuim: Hypersupport

Sinds onze oprichting in 2016 hebben we als bovenste laag, 4cm, gebruik gemaakt van natuurlijke Latex. Latex is een zeer hoogwaardig materiaal wat gemaakt wordt uit sap van een rubberboom. Alleen heeft het ook een aantal nadelen die we hieronder zullen behandelen. Vorig jaar zijn we dan ook met onze fabriek gaan kijken of we een eigen schuim kunnen ontwikkelen die deze problemen kan verhelpen. 

Latex allergie

Ondanks dat het maar om een zeer kleine groep gaat zijn er slapers die een latex allergie hebben. Onze doelstelling om het perfecte matras te zijn voor iedereen geldt dus niet voor deze groep. Zou het niet mooi zijn als we een aanpassing aan de topper kunnen maken zodat ook deze doelgroep heerlijk kan slapen 🙂

Duurzaamheid

Voor het recyclen van matrassen werken we samen met Retourmatras. Begin dit jaar hebben we hun productie faciliteit bezocht. Om te kijken hoe we ons matras voor de toekomst nog beter recyclebaar kunnen maken. Het gebruik maken van zo min mogelijk lijm en een makkelijk verwijderbare hoes zijn belangrijke criteria om een matras te recyclen waar we al aan voldoen. Maar het liefst hebben ze een geheel schuimmatras en dus liever geen natuurlijke materialen zoals latex. Een geheel schuimmatras kan namelijk worden verpulvert…

Als we latex uit ons matras zouden kunnen laten zou dit ten goede komen van de recyclebaarheid van het matras.

Operatie

Daarnaast maakt Latex ons product onnodig complex. De ontwikkeling van een aanpasbaar matras is al een stuk ingewikkelder omdat het uit vier lagen bestaat en bij een tweepersoons matras uit 3 onderdelen. Omdat de latex van een andere fabriek komt gebeurde het te vaak dat een te late levering van de latex platen zorgde voor een gehele vertraging van ons hele productie. Hiermee is het voorgekomen dat we onze belofte van een snelle levering soms niet konden nakomen. 

Verbeteringen

Latex heeft een zeer goede puntelasticiteit. Maar ventileert minder goed, daarom hebben we gekozen voor een clima layer met extra veel gaatjes. Ondanks deze gaatjes kan het in de zomer maanden in combinatie met traagschuim, voor slapers die het snel warm hebben, toch extra warm aanvoelen. Een toplaag die dezelfde puntelasticiteit heeft maar beter ventileert dan onze Latex Clima layer zou daarom perfect zijn. 

Om Matt nog verder te verbeteren zijn we vorig jaar met onze fabriek en ons testcentrum aan de slag gegaan om een eigen schuim te ontwikkelen die al deze probleem kan oplossen. Een laag die goede puntelasticiteit heeft, luchtdoorlatend is, goede comfort en makkelijk te recyclen is. Na vele testen kunnen we bekendmaken dat het ons gelukt is.

 
We noemen het Hypersupport en het zit vanaf vandaag in al onze matrassen!


Share: