ELLE Magazine vroeg Matt als slaapexpert om de beste slaaptips. Heb je het artikel in de ELLE gemist? Hieronder sommen we de slaaptips nog even op. De standaard slaaptips slaan we graag even over.

Haal een Matt in huis

Oke één open deur dan, maar die trappen we als Matt zijnde toch nog even in: koop een Matt matras!!! Lekker slapen is belangrijk want je brengt ruim één derde van je leven door in bed. Matt is Nederlands eerste volledig aanpasbare matras, is gemaakt van de beste en duurzaamste materialen en je kan Matt 120 gratis uitproberen. Do we need to say more?

Mattflix

Ben je het zat om schaapjes te tellen voordat je gaat slapen? Tune dan in met Mattflix en doezel in slaap met de meest slaapverwekkende filmpjes van Nederlandse Bodem. Vlieg naar dromenland met de flight simulator van KLM, spring op de NS slaaptrein van Utrecht naar Groningen of raak in hypnose van de draaiende Döner.

Smoesjes Generator

Te laat naar bed gegaan, te diep in het glaasje gekeken of gewoon echt geen zin om op te staan? Ook daar hebben we een oplossing voor. Via de Smoesjes Generator stuurt Matt het perfecte smoesje naar je baas, vriend of afspraak zodat jij nog even langer in bed kan blijven. Zo ben je slechts één muisklik verwijderd van een legitieme reden om je bed nog niet te verlaten!

Koffieslaapje

Neem een koffieslaapje. Ja dat lees je goed koffieslaapje. Dat koffie en slapen niet goed samengaan weet je waarschijnlijk wel. Nederland is kampioen koffieleut, nergens ter wereld wordt meer koffie gedronken. De ochtend begint met een kopje koffie om even goed wakker geschud te worden. Maar wist je dat als je een kopje koffie drinkt vlak voordat je een powernap neemt, je daarna ontwaakt met hernieuwde energie en alerter bent? Het duurt namelijk ongeveer 20 minuten voordat de cafeïne door je dunne darm gaat en via je bloedbaan je hersenen heeft bereikt. Uit onderzoek blijkt dat je deze 20 minuten het beste slapend kan doorbrengen. Zorg er wel voor dat je niet langer dan 20 minuten slaapt. Daarna raak je namelijk in diepe slaap en als je daaruit ontwaakt voel je je allerminst fit. Kijk onderstaande video voor meer slaapverwekkende uitleg over een koffieslaapje.

Slaap lekker!


Share: