Matt’s Life: een terug- en vooruitblik na de huishoudbeurs

Bij Matt hebben we één gezamenlijke passie: we zijn gek op slapen! En dat is maar goed ook want maar liefst een derde van je leven breng je door in bed. Maar waarom moet een goed matras dan een rib uit je lijf kosten? Wij zochten het uit! Eind 2014 besloten we zelf een matras te gaan ontwikkelen. En niet zomaar een matras, het perfecte matras voor de beste prijs. Anderhalf jaar later bleken we de logische optelsom te hebben van alles wat een matras goed maakt en Matt zag het levenslicht. Matt heeft een doel: het kopen van een matras leuk maken.

Wij gunnen iedereen een Matt. Hij wordt gemaakt van de beste en duurzaamste materialen en daarom kunnen we met veel zelfvertrouwen iedere klant 10 jaar garantie garantie geven.

Hij is eenvoudig te bestellen en hij wordt de volgende dag gratis bij je thuis bezorgd. Geen speurtochten meer door suffe showrooms op je vrije zaterdag. We snappen dat je Matt eerst beter wil leren kennen om te kunnen beslissen of jullie een match zijn. Daarom introduceerde wij, als eerste in Nederland, het 120 dagen proefslapen. Matt komt gewoon eerst bij je logeren, en mocht het geen match zijn dan halen wij hem kosteloos weer bij je op.

Matt maakte het kopen van een matras niet alleen leuker, ook deelde we onze gezamenlijke passie voor slapen met jullie door verschillende evenementen, acties of initiatieven. Zo kennen veel mensen ons van evenementen als Matt Hangover Bar, Mattflix, Matt bed dates, Matt Powernap Station, de Smoesjesgenerator & de wekkersmashstore

In januari 2017 testte de Consumentenbond ons matras en Matt scoorde een 7.5. Daarmee kwamen we op een gedeelde 5de plek van beste matras van Nederland, het beste matras scoorde een 7.8. Op duurzaamheid scoorde we samen met Auping het hoogste cijfer, namelijk een 9.2 maar op body support voor zwaardere mensen was er ruimte voor verbetering.

Als voetballer wil je de champions league winnen, als matrassenmaker het beste matras produceren. We namen dan ook geen genoegen met een gedeelde 5de plek. Naast de testresultaten, die een indicatie geven over de technische kwaliteit maar niet over het comfort, bellen we met al onze klanten die het matras retour sturen voor feedback. Deze feedback gaat vaak juist over het comfort. We concludeerden dat onze klanten overtuigd zijn van de kwaliteit maar dat reden van retour bijna altijd te maken heeft dat ze het matras liever net iets harder of zachter hadden gewild. Hier konden wij wel wat mee…

Al snel kwamen we samen met een Duits testcentrum en vele experts tot een innovatief idee en in januari 2018 lanceerde we Matt 2.0, een volledig aanpasbaar matras! Nog steeds staan wij achter de service en materialen van Matt 1.0 en veranderde hier niets aan. Maar wel een verandering voor ieder die Matt voorheen te hard of te zacht vond. Je kunt vanaf nu het matras helemaal zelf aanpassen naar je eigen voorkeuren. Je kunt Matt harder of zachter maken door de lagen te draaien. Voor ieders wensen een passend comfort in één matras. Wederom heeft Matt hiermee een grote verandering gebracht aan de matrassenindustrie en zijn we weer een stukje hoger naar de top geklommen.

Na de lancering van Matt 2.0 zijn we overspoeld met positieve reacties en ook de consumentenbond erkende ons harde werk:

“Ik heb veel sympathie voor bedrijven zoals Matt Sleeps, die hun eigen matras ontwikkelden omdat er geen ‘topkwaliteit voor een eerlijke prijs’ geboden werd, zoals ze het zelf zeggen. Dit bedrijf is de eerste met uiterst consumentvriendelijke voorwaarden, zoals een ‘thuis proberen en niet goed, geld terug’-garantie. Bovendien ontwikkelen ze hun aanbod constant verder aan de hand van de feedback van hun klanten. Dit soort bedrijven zijn een aanwinst en veel beter voor de markt dan de matrasmakers die alleen maar uit zijn op flinke winsten over de rug van de consument.”  – Noëlle van der Weel | Redacteur & matras onderzoeker consumentenbond sept. 2018

In totaal is er 4 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van ons matras. Vanaf nu hebben we weer tijd om vooruit te kijken en aan de vraag te voldoen voor nieuwe producten met dezelfde kwaliteit en service als ons matras. Achter de schermen wordt inmiddels al een tijdje hard gewerkt aan een nieuw product. En december is een bijzondere maand, want wij willen graag met trots iemand aan jullie voorstellen. Een goed matras als Matt verdient namelijk een ondergrond van de beste kwaliteit. En daarom verwelkomen wij, na een succesvolle pilotfase: de Matt boxspring.

Wederom betekent dit niet veel meer dan de service en prijs-kwaliteitverhouding dat je van ons gewend bent. Waar je bij ons matras de keus hebt uit verschillende hardheden heb je bij de boxspring de keuze uit 3 verschillende kleuren, met of zonder hoofdbord, verstelbaar of niet en kan je zelfs de pootjes uitkiezen. En nee, je hoeft er geen maanden op te wachten… Na het plaatsen van je bestelling wordt jouw boxspring custom made in Nederland gemaakt en binnen 2 weken in jouw slaapkamer geïnstalleerd.

En natuurlijk dromen we verder… ondertussen zijn we ook bezig met een onderzoek naar het perfecte kussen en kun je op korte termijn ook dekens en matras beschermers in onze webshop verwachten.

Ook zijn we in het diepste geheim al 2,5 jaar bezig met een zeer innovatief product waarmee we zeker weten dat de bedden industrie alles behalve slaapverwekkend is. Natuurlijk zullen we jou als trouwe Matt slaper binnenkort als eerste ons geheim onthullen.

Winactie huishoudbeurs

Tot slot de winactie van de huishoudbeurs. We hebben duizenden inzendingen gekregen maar er kan er maar één de winnaar zijn…

We feliciteren Hans Tinga met het email-adres hanstingx@xxx.com, (wegens privacy redenen tonen we niet je volledige naam en email-adres) check snel je mailbox om je boxspring in ontvangst te nemen!

Liefs, het Matt dreamteam


Share: