Eén derde van de Nederlanders heeft moeite met slapen. En dit aandeel is aanzienlijk groter voor mensen die samen met een partner slapen. Deel jij je bed, lees dan even deze tips!

Biologische klok

Wanneer de één een ochtendpersoon is en de ander juist een avondmens, loopt jullie biologische klok niet synchroon. Als het avondmens op hetzelfde tijdstip naar bed gaat als de ochtendpersoon, kan deze lastig in slaap vallen. Dit kan stressvol kan zijn en wanneer je stresshormonen eenmaal zijn geactiveerd, kan je rustig inslapen wel vergeten. Oplossing? Ga wél op hetzelfde tijdstip naar bed, maar plan vijftien tot twintig minuten ‘knuffeltijd’ in. Als de avondpersoon daarna nog uit bed gaat of wat gaat lezen, kan het ochtendmens alvast lekker in slaap laten komen.

Het matras

Het lijkt misschien een open deur maar kies voor een goed matras. Let bij je keuze er vooral op dat de materialen goed bewegingen absorberen. Bij een pocketveren matras zal je daar bijvoorbeeld meer last van schommelingen hebben dan bij een schuimmatras. Ook kan het helpen om te kiezen voor twee enkele matrassen in plaats van één grote. Aangezien wij niet echt fan zijn van zo’n spleet in het midden hebben we bij de ontwikkeling van Matt veel onderzoek gedaan naar geschikte materialen.  Matt is zo samengesteld dat het beweging isoleert. Als je partner 15 centimeter van jou af ligt zul je van hem of haar geen last hebben (snurkgeluiden niet inbegrepen). Een tweepersoonsmatras is dus ook echt geschikt voor twee personen, óók wanneer jij en je partner een groot verschil in gewicht hebben.

De dekens

Het voelt misschien ongezellig, maar als je echt verstandig wilt zijn, gebruiken jullie twee losse dekens. Zo kun je jezelf met gemak inrollen, zonder dat je partner daar iets van merkt en hebben je bovendien geen last het trekken aan de dekens ‘s nachts.

Lekker slapen dus!

Samen met je partner lekker slapen

Share: