Het is zomer! Dat betekent: korte broeken, ijsjes en lange avonden! Maar helaas ook: korte nachten (hallo daglicht), zoemende muggen en jeukende muggenbulten. Aangezien wij er alles, echt álles aan doen om jouw slaapkamer de meest geweldige ruimte van je huis te laten zijn, delen we graag onze beste 5 tips om je muggen uit de slaapkamer te bannen! PS: De beste tip staat onderaan! 

Ventilator

Het lijkt nogal een open deur (of juist niet 😉 ) maar met een gaas voor het raam ben jij een echte mosquito master. Niet alleen ben je oor altijd van je muggen af ook kan je tenminste je raam open houden en nog eens een lampje aanzetten ‘s avonds. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, dus schaf zo’n gaas aan!

Investeer in een vliegenraam of hor

Een ventilator brengt niet alleen de gewenste verkoeling tijdens de klamme zomernachten maar dit frisse briesje blaast ook alle muggen weg! Die kleine beestjes kunnen zichzelf niet stabiel houden in een omgeving met veel wind en daar houden ze niet van. Een typisch geval van een win(d)-win(d) situatie!

Dakgoot schoonmaken

Muggen houden van open water. Dus de regenton in de tuin en het stilstaand water in de dakgoot is als een spannend attractiepark voor ze. Veeg die laag met bladeren uit de goot, zet lege bloempotten op zijn kop en gooi de vijver dicht.  Bye, bye bloederige vrienden.

Nachtkleding

Lange, dunne nachtkleding is een prima middel om de muggen van je lijf te houden in de zomer. Linnen of tencel zijn bijvoorbeeld lekker luchtig, waardoor je lichaam koel blijft en de muggen eerder naar je warmbloedige, bezwete bedpartner vliegen.  Wie te lekker is, moet slim zijn.

Gin Tonic

Ja je leest het goed! Jouw favoriete drankje helpt je niet alleen de avond door maar ook de nacht. De muggen houden niet van de kinine in de tonic en vinden jouw bloed daarmee stukken minder lekker. Wil je echt genieten van dit effect dan moet je wel je best doen want pas bij 150 liter (!) gin tonic heb je genoeg kinine in je systeem hebt om de muggen op afstand te houden. Maar goed, al hou je het slechts op 1% dan heb je waarschijnlijk ook genoeg gedronken om jezelf voor de rest van de nacht uit te schakelen en heb je sowieso nergens meer last van.


Share: