De roltrap draait doorrrr

Met het  ritmische getik van de roltrap is het lastig je ogen op te houden. Over de intensiteit van het gebruik hoef je je ook geen zorgen te maken. Deze video is zeker saai te noemen.

Belastingdienst: uitleg van de VAR verklaring

De meest slaapverwekkende instelling van Nederland: De Belastingdienst. Leuker kunnen ze het zelf al niet eens maken. In deze drie kwartier durende film wordt uitleg gegeven over de veranderingen voor de ondernemer per 1 mei 2016.

Droom van de Draaiende Doner

Geen Suske en Wiske avontuur maar harde realiteit. Een rol vlees, draaiend aan een spit. Niet weg te denken uit de Nederlandse horecawereld en daarom ook niet uit de Mattflix Originals. Het hoogtepunt vindt plaats rond de 17e minuut wanneer de doner van de rol wordt geschaafd.

Flightsimulator KLM nachtvlucht naar Dubai

Natuurlijk heeft de KLM als Nederlandse Koninklijke Luchtvaart Maatschappij een plekje in de Mattflix selectie verworven. Je vliegt mee met de KL427 naar Dubai. Er gebeurt lekker weinig en bij aankomst in het donker in Dubai, dus je kan met gerust hart je ogen dichtdoen.

FK Fierljeppen in het Fries

Ordinair slootje springen in er niets bij. Een bloedstollende race waarin de beste fierljeppers van Friesland het tegen elkaar  opnemen. Oftewel:  Spektakulêr race wêryn de bêste fierljeppers fan Fryslân tsjin elkoar.

Training digitale kassa

Slapend rijk wordt je door te luisteren naar deze training.  Alle ins en outs van de digitale kassa komen voorbij onder de bezielende leiding van de melodieuze Belgische voice-over.

 

Tweede Kamer debat: burgerinitiatief ons geld

Een 4 uur en 44 minuten durend debat over het huidige bankaire stelsel en het monetair beleid van het kabinet. Moeten politici met hun handen van de geldkraan af?

Een conclusie blijft uit, uiteraard is er wel reden voor verder onderzoek. Gaaaaaap…..

Met de machinist van Utrecht naar Groningen

Kilometers spoor vliegen onder je door. Leef mee met de machinist en reis van Utrecht naar Groningen. Zijn weinig bloedstollende baan bestaat uit bielzen, bovenleidingen en wissels.

We snijden de kazen!

Komijnenkaas, Friese nagelkaas, oude kaas, jonge kaas, Goudse Kaas, Boeren Stolwijker, Geitenkaas. Nederland is het kaasland bij uitstek en daarom kon deze klassieker niet ontbreken in de Mattflix Originals. Vijventwintig minuten lang worden de heerlijkste Hollandse kazen in blokjes, stukken en plakken gesneden.

Domino Day: The challenge 2004    

3...2…1… en we zijn los! In de eerste minuut lijkt het even helemaal mis te gaan maar wanneer de aorta gaat lopen vallen de stenen vanzelf. Vooral het commentaar is heerlijk om met een grote glimlach bij weg te dommelen.

Livestream rotonde Purmerend

Dit is een livestream. Van een rotonde. In Purmerend. Het is een rotonde zoals velen: hij is rond, met in het midden een plantsoen en met een fietspad eromheen. De livestream ging in 2015 even op zwart toen er project X feesten gepland werden maar gelukkig kunnen we weer genieten van deze vreselijk saaie beelden.

Aardappels rooien

Boerenkool, andijvie stamppot, hutspot. Het belangrijkste ingrediënt van de Hollandse keuken is de aardappel. Kijk mee met het rooiproces en droom weg

Brieven posten 

Post NL heeft ongeveer 20.000 brievenbussen in Nederland. Op dit punt zijn er zelf vier naast elkaar. Logische keuze of volledig overbodig? Schrijven of mailen, that’s the question.

Damduiven

De Dam ziet er dagelijks zwart van. Honderden duiven en toeristen. In deze video komen beide elementen op een eentonige manier samen.

Elfstedentocht 1985

Neerlands trots; De Elfstedentocht. In 1985 mocht er voor het eerst sinds 22 jaar weer een Elfstedentocht geschaatst worden. Het dooide, maar het ijs was nog goed. Een landelijke gekte brak uit. In deze film slechts de start van deze tocht waar nog maar weinig gebeurd.

Huwelijk prins Willem Alexander met Maxima

De traan, Adiós Nonino en de prachtige jurk. De drie, en meteen de enige, hoogtepunten uit de 1 uur en 46 minuten durende  koninklijke huwelijksceremonie. Bijzonder knap als jij wakker blijft bij de onophoudelijke orgelmuziek, opera en de aankondiging van de staatshoofden en politici.